Μην πετάτε τις φλούδες από τις μπανάνες… είναι πολύτιμες! - papatrexas.gr

Μην πετάτε τις φλούδες από τις μπανάνες… είναι πολύτιμες!

Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2018


Ένα πράγμα που σίγουρα κυκλοφορεί στην κουζίνα σας συχνά, είναι οι φλούδες της μπανάνας. Σκεφτείτε διπλά πριν τις πετάξετε και διαβάστε παρακάτω πως μπορείτε να τις αξιοποιήσετε!
Διώξτε την μυρωδιά του τσιγάρου από το αυτοκίνητο

Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να προσπαθήσετε να εξολοθρεύσετε τη μυρωδιά του τσιγάρου από το αυτοκίνητο. Αντί να το καλύψετε με αποσμητικά χώρου, βάλτε μια φλούδα μπανάνας σε ένα πιάτο στο εσωτερικό του οχήματος. Μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μερικές φλούδες μπανάνας για μερικές ημέρες, αλλά τελικά θα ξεφορτωθείτε την τσιγαρίλα!

Βγάλτε μια σκλήθρα από το χέρι σας

Τοποθετήστε ένα μικρό κομμάτι μπανάνας πάνω από την περιοχή όπου η σκλήθρα βρίσκεται. Βάλτε έναν επίδεσμο πάνω από την κορυφή του φλοιού έτσι ώστε να παραμείνει στη θέση του. Κρατήστε το εκεί για λίγες ώρες και η σκλήθρα θα αρχίσει να βγαίνει σιγά σιγά, ώστε να την αφαιρέσετε.

Ανακουφιστείτε από τη φαγούρα στο δέρμα

Αν σας τσίμπησε έντομο ή έχετε κάποιο άλλου είδους εξάνθημα με φαγούρα, πάρτε μια μπανάνα και τοποθετήστε τη φλούδα πάνω από την περιοχή που σας φαγουρίζει για να βοηθήσετε στην ανακούφιση από τον κνησμό.

Γυαλίστε τα ασημικά σας

Πάρτε μια φλούδα μπανάνας και τρίψτε το εσωτερικό της πάνω από το ασήμι σας που πρέπει να καθαριστεί. Σκουπίστε το με ένα υγρό πανί και στη συνέχεια γυαλίστε με ένα μαλακό πανί.Σε τσίμπημα εντόμου, για τον πόνο

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Medical Association of Thailand έδειξε ότι η φλούδα μπανάνας έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αν τη χρησιμοποιήσετε, πιέζοντάς την πάνω σε τσίμπημα εντόμου, σε εξάνθημα ή κάψιμο, μπορεί να σας χαρίσει ανακούφιση. Δοκιμάστε το!

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα ετοιμαστείτε να πετάξετε τη φλούδα της μπανάνας σας, ξανασκεφτείτε το.
Κι όμως, το κομμάτι της μπανάνας που σας μοιάζει άχρηστο, έχει πολλές χρήσεις στη διατροφή και την υγεία, ενώ είναι και… πρακτικό σε κάποιες περιπτώσεις.


Πιθανόν να μην είχατε σκεφτεί ποτέ να δοκιμάσετε να δαγκώσετε τη φλούδα της μπανάνας πριν την πετάξετε στα σκουπίδια και δεν σας αδικεί κανείς. Σε άλλα μέρη του κόσμου, όμως, το κομμάτι αυτό της μπανάνας χρησιμοποιείται κανονικά στη μαγειρική και στο σπίτι κι όσο κι αν σας μοιάζει άχρηστο, έχει στην πραγματικότητα θρεπτική αξία.

Περιέχει υψηλές ποσότητες βιταμίνης Β6 και Β12, όπως επίσης μαγνήσιο και κάλιο, κάνοντας καλό στα οστά, στην αρτηριακή πίεση και την καρδιά, αλλά και στον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα. Συν τοις άλλοις, περιέχει φυτικές ίνες και πρωτεΐνη, χαρίζοντάς μας ενέργεια, αλλά και αίσθημα κορεσμού που δεν μας αφήνει να πεινάσουμε σύντομα και άρα μας βοηθά να κρατήσουμε… χαρακτήρα –και σιλουέτα.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα ετοιμαστείτε να πετάξετε τη φλούδα της μπανάνας σας, ξανασκεφτείτε το. Πλύνετέ τη (όσο πιο ώριμη και λεπτή, τόσο πιο νόστιμη) και βράστε τη για τουλάχιστον 10 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει πιο απαλή υφή. Έπειτα μπορείτε να την καταναλώσετε σε smoothies ή ακόμη και σκέτη, στη σαλάτα σας.

Αν, όμως, δεν σας δελεάζει αυτή η ιδέα, δείτε πώς αλλιώς μπορείτε να την αξιοποιήσετε.

Πηγή: giatros-in.gr
Share on :

Διαβάστε επίσης

loading...
Από το Blogger.
 
Copyright © 2015 papatrexas.gr
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah