Πασχαλινά αυγά-πώς τα βάφουμε σωστά - papatrexas.gr

Πασχαλινά αυγά-πώς τα βάφουμε σωστά

Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018

Πασχαλινά αυγά-πώς τα βάφουμε σωστά-featured_image
. Μην βάφετε φρέσκα αυγά και αυτό γιατί τα φρέσκα αυγά δεν ξεφλουδίζουν εύκολα. Αγοράστε αυγά 7-10 ημερών.


⇒ Τα αυγά που θα βάψετε πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αν τα έχετε στο ψυγείο, βγάλτε τα και δώστε τους χρόνο να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Έτσι, θα αποφύγουμε τις έντονες και απότομες αλλαγές θερμοκρασίας και δεν θα σπάσουν κατά το βράσιμο.

⇒ Εξετάστε τα αυγά ένα ένα για τυχόν εξογκώματα και ρωγμές και καθαρίστετα με ένα νωπό πανί επιμελώς για να απομακρυνθεί οποιαδήποτε βρωμιά.

Για το βράσιμο
⇒Βάλτε σε μια μεγάλη με χοντρό πάτο κατσαρόλα κρύο νερό, και στρώστε στον πάτο της ομοιόμορφα ένα μαλακό βαμβακερό πανάκι. Το πανί θα βοηθήσει στο να μην σπάσουν κάποια αυγά.

⇒ Τοποθετήστε τα αυγά το ένα δίπλα στο άλλο, σε μία στρώση και όχι πολύ στριμωγμένα τα αυγά.

⇒ Βάλτε την κατσαρόλα στο μάτι, σε δυνατή φωτιά και σκεπάστε με το καπάκι.

πασχαλινά αυγά πώς τα βάφουμε βράσιμο ποση ωρα βάψιμο τα καλύτερα τα ωραιότερα ποσα λεπτα βραζουμε τα πασχαλινα αυγα

Για το βάψιμο
⇒ Όταν το νερό αρχίσει να κοχλάζει, ρίξτε μέσα μία κουταλιά ξύδι και σβήστε το μάτι. Αφήστε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι σκεπασμένη για 20  λεπτά για να γίνουν τα αυγά σφιχτά.

⇒ Βγάλτε ένα ένα τα βρασμένα αυγά από την κατσαρόλα και τοποθετήστε τα σε μία πετσέτα να στεγνώσουν καλά και να κρυώσουν.

⇒ Αν χρησιμοποιείτε έτοιμη βαφή όπου στις οδηγίες της ζητάει να χρωματίσετε τα αυγά όσο αυτά βράζουν, τηρείστε τους χρόνους που σας ζητάει. Σε κάθε  περίπτωση ανάλογα με τη βαφή που χρησιμοποιείτε αφήστε τα αυγά μέσα σε αυτή όσο χρειάζεται.

Για το γυάλισμα
⇒ Στη συνέχεια βγάλτε προσεχτικά τα βαμμένα αβγά με ένα μεγάλο κουτάλι αφήνοντας τα να στεγνώσουν πάνω σε χαρτόνι ή εφημερίδα.

⇒ Αφού στεγνώσουν καλά, γυαλίστε τα με ελαιόλαδο
Share on :

Διαβάστε επίσης

loading...
Από το Blogger.
 
Copyright © 2015 papatrexas.gr
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah