Οι 7 εναλλακτικές χρήσεις της ασπιρίνης - papatrexas.gr

Οι 7 εναλλακτικές χρήσεις της ασπιρίνης

Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017

χρήσεις της ασπιρίνης
Η πιτυρίδα, οι μύκητες των ποδιών, οι λεκέδες από τον ιδρώτα και άλλες 4 βασικές εναλλακτικές χρήσεις της ασπιρίνης συνιστούν το θέμα του συγκεκριμένου άρθρου μας.

Το ακετυλοσαλικυλικό οξύ, γνωστό σε όλες και όλους μας με την ονομασία ασπιρίνη, έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιπηκτικές και αναλγητικές ιδιότητες, εξ ου και η ευρύτατα διαδεδομένη χρησιμοποίησή του όσον αφορά κινδύνους καρδιακής προσβολής, κεφαλαλγίες και πόνους στις διάφορες μυϊκές ομάδες του σώματός μας.
Πέραν, όμως, των προαναφερθέντων, οι χρήσεις της ασπιρίνης επεκτείνονται και στην επίλυση άλλων θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των οικιακών, των ιατρικών – δερματικών και ομορφιάς – περιποίησης.
Πάμε αμέσως να δούμε ποιες είναι οι 7 καταπληκτικές χρήσεις της ασπιρίνης εκτός από τις διαδεδομένες!
Οι 7 καταπληκτικές χρήσεις της ασπιρίνης
1)Πιτυρίδα
Μία από τις απίθανες χρήσεις της ασπιρίνης έχει να κάνει με τις αντιαισθητικές, γκριζωπές ή κιτρινωπές, νιφάδες που εμφανίζονται στα μαλλιά πολλών ατόμων και, συγκεκριμένα, με την καταπολέμηση της πιτυρίδας τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες. Σε παλιότερο άρθρο μας (με τίτλο: Νιφάδες στα μαλλιά – Ξηροδερμία ή πιτυρίδα) μπορείτε να αναζητήσετε και να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το εάν το πρόβλημα που εμφανίζεται στα μαλλιά σας πρόκειται για ξηροδερμία ή πιτυρίδα και όλες τις σπιτικές μεθόδους και μάσκες για να αντιμετωπίσετε καθένα εξ αυτών. Εν προκειμένω, πάντως, η σπιτική μέθοδος για την καταπολέμηση της πιτυρίδας με τη χρήση της ασπιρίνης έχει ως εξής:
Σπιτική μέθοδος καταπολέμησης της πιτυρίδας:
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 ασπιρίνες και
Το σαμπουάν σας.
Διαδικασία που θα ακολουθήσετε:
Αρχικά, λιώνετε σε σκόνη δύο ασπιρίνες. Ανά 2 – 4 ημέρες που λούζεστε (σε κάθε λούσιμό σας εννοείται), τις αναμειγνύετε με το σαμπουάν σας. Αφού τρίβετε καλά τα μαλλιά σας, είναι απαραίτητο να τα αφήνετε για 2 λεπτά με το σαμπουάν προτού τα ξεβγάλετε. Να τονίσουμε κάτι που λέμε συνέχεια στα άρθρα μας: το νερό ποτέ ζεστό! Μόλις ξεβγάλετε πολύ καλά το πρώτο χέρι σαμπουάν με ασπιρίνες, βάζετε άλλο ένα χέρι σαμπουάν στα μαλλιά σας χωρίς αυτή τη φορά να προσθέσετε ασπιρίνη. Μπορείτε να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία σε κάθε λούσιμό σας μέχρι να δείτε ότι οι νιφάδες της πιτυρίδας στα μαλλιά σας έχουν εξαφανιστεί πλήρως. Η συγκεκριμένη από τις εναλλακτικές χρήσεις της ασπιρίνης μπορεί σίγουρα να συνδράμει και μάλιστα αισθητά στην αντιμετώπιση του εν λόγω ζητήματος. Ωστόσο, εάν δεν παρατηρήσετε σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα κάποια αλλαγή προς το θετικό, τότε θα ήταν προτιμότερο να ζητήσετε τη βοήθεια ενός δερματολόγου.
2)Μύκητες, Κάλοι, Σκασμένες και ξηρές φτέρνες
Μέτα τον πονοκέφαλο και τους πόνους περιόδους, σε δεύτερη θέση έρχεται χωρίς καμία αμφιβολία η χρήση της ασπιρίνης ως εναλλακτικός τρόπος εξουδετέρωσης των κάλων, της ξηρότητας και του σκασίματος των φτερνών καθώς και των μυκήτων στα πόδια μας. Γενικότερα, διάφορα προβλήματα – κυρίως δερματικά – που εμφανίζονται στην περιοχή αυτή του σώματός μας μπορούν να επιλυθούν με την ασπιρίνη και την ακολούθως αναφερόμενη σπιτική θεραπεία που θα σας παρουσιάσουμε. Επομένως, ακόμη κι αν δεν έχετε ένα από τα 3 προβλήματα του υπότιτλου (κάλους, ξηρότητα και σκασμένες φτέρνες, μύκητες), αλλά έχετε κάποιο άλλο πρόβλημα στην περιοχή των κάτω άκρων σας, δεν έχετε να χάσετε τίποτα από το να δοκιμάσετε τη συγκεκριμένη από τις 7 καταπληκτικές χρήσεις της ασπιρίνης. Κι αυτό, διότι τα ενεργά συστατικά της ασπιρίνης και των άλλων δύο υλικών που θα χρειαστείτε έχουν την ιδιότητα να μαλακώνουν το δέρμα και να διαμορφώνουν έναν προστατευτικό μανδύα ενάντια στους παθογόνους μικροοργανισμούς.
Σπιτική θεραπεία για τα προβλήματα στα πόδια:
Υλικά που θα χρειαστείτε:
5 ασπιρίνες
1 κουταλιές της σούπας νερό από τη βρύση και
1 κουταλιά της σούπας λεμόνι.
Διαδικασία που θα ακολουθήσετε:
Σπάτε τις ασπιρίνες σε σκόνη. Σε ένα μικρό μπολάκι ή ακόμα και πάνω σε ένα κομμάτι από αλουμινόχαρτο, αναμειγνύετε τη σκόνη αυτή με το νερό και το χυμό από το λεμόνι. Θα δείτε ότι το μείγμα σας θα πάρει τη μορφή πάστας, την οποία και θα αλείψετε πάνω στα σημεία των ποδιών σας που εμφανίζεται το πρόβλημα: π.χ. η ξηρότητα και τα σκασίματα στις φτέρνες, οι μύκητες ενδιάμεσα στα δάχτυλα κ.λπ. Αφήνετε τα υλικά να δράσουν για σχεδόν 30 λεπτά της ώρας και, χρησιμοποιώντας μία βούρτσα τριψίματος ή μία ελαφρόπετρα, αφαιρείτε και ξεπλένετε τη σπιτική θεραπεία από τα πέλματά σας, ρίχνοντας άφθονο ζεστό νερό. Αφού σκουπίσετε πάρα πολύ καλά τα πόδια σας, απλώνετε μία σταγόνα από την ενυδατική κρέμα σώματος που διαθέτετε. 2 – 3 φορές την εβδομάδα είναι η συνιστώμενη συχνότητα της εν λόγω σπιτικής θεραπείας.
3)Απορρυπαντικό μπάνιου
Μία από τις 7 εκπληκτικές χρήσεις της ασπιρίνης έγκειται στην οικιακή της χρήση και συγκεκριμένα στον καθαρισμό του μπάνιου σας από τα διάφορα υπολείμματα σαπουνιών τα οποία συσσωρεύονται τόσο στο νιπτήρα όσο και στην μπανιέρα/ ντουζιέρα. Τα υλικά που θα χρειαστείτε και η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε παρατίθενται ακολούθως:
Σπιτικό καθαριστικό μπάνιου:
Υλικά που θα χρειαστείτε:
5 ασπιρίνες και
Απορρυπαντικό ή σαπούνι σε υγρή μορφή.
Διαδικασία που θα ακολουθήσετε:
Και αυτή τη φορά, θρυμματίζετε τις πέντε ασπιρίνες που έχετε προμηθευτεί και τις αναμειγνύεται είτε με το απορρυπαντικό μπάνιου είτε με το υγρό σαπούνι που έχετε. Σε όποια περιοχή της μπανιέρας, του νιπτήρα ή ακόμη και του πλακόστρωτου δαπέδου σας εντοπίζονται συσσωρευμένα υπολείμματα σαπουνιών, πολύ απλά χρησιμοποιείτε το σπιτικό καθαριστικό μπάνιου με τις ασπιρίνες, το αφήνετε περίπου 10 λεπτά της ώρας κι εν τέλει το ξεβγάζετε με κρύο νερό.
4)Τρίχες που γυρίζουν
Η αποτρίχωση είναι ο κατ’ εξοχήν ύποπτος παράγων για την πρόκληση τριχών που γυρίζουν προς τα πίσω και εισχωρούν στο δέρμα μας, δημιουργώντας με τη σειρά τους τόσο ένα αισθητικό όσο κι ένα ενοχλητικό θέμα. Μία από τις χρήσεις της ασπιρίνης, λοιπόν, βρίσκεται ακριβώς σε αυτό το σημείο: στην επίλυση του εν λόγω ζητήματος και στην εξουδετέρωσης της δυσφορίας που εκείνο έπεται. Η αντιφλεγμονώδης δράση της ασπιρίνης συντείνει στη μείωση της ερυθρότητας στην περιοχή της γυρισμένης τρίχας (ή των γυρισμένων τριχών) και στην εξωτερική απόσπασή της (ή τους).
Σπιτικός τρόπος αντιμετώπισης των τριχών που γυρίζουν:
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 ασπιρίνη και
1 κουταλιά της σούπας από έλαιο καρύδας (μπορείτε να προμηθευτείτε ένα πολύ μικρό μπουκαλάκι – για παράδειγμα της τάξεως των 30 ή 50 ml – με το συγκεκριμένο λάδι από το πλησιέστερο φαρμακείο ή κατάστημα καλλυντικών προϊόντων σε πολύ οικονομική τιμή).
Διαδικασία που θα ακολουθήσετε:
Θρυμματίζετε την ασπιρίνη σας και την ενώνετε με μία κουταλιά της σούπας από λάδι καρύδας. Εφαρμόζετε το πανεύκολο στην προετοιμασία του μείγμα στην περιοχή του δέρματός σας όπου κάποια τρίχα ή κάποιες τρίχες έχει/ έχουν γυρίσει. Αναμένετε για περίπου 15 λεπτά κι έπειτα ξεπλένετε την περιοχή. Μπορείτε να επαναλαμβάνετε κάθε μέρα, μέχρι να διαπιστώσετε ότι το πρόβλημα έχει επιλυθεί.
5)Απολέπιση προσώπου, Κηλίδες
Η απολέπιση της γυναικείας επιδερμίδας αποτελεί το must, το πρωταρχικό μέλημα κάθε κοπέλας και κάθε γυναίκας που θέλει να περιποιείται τον εαυτό της και να έχει πάντοτε ένα καθαρό, νεανικό και απαλό δέρμα. Έτσι, μία από τις χρήσεις της ασπιρίνης μπορεί να σας εγγυηθεί τόσο την αποτελεσματική διεκπεραίωση μίας αναζωογονητικής απολέπισης του δέρματός σας όσο και τη σταδιακή απομάκρυνση από αυτό των κηλίδων.
Σπιτικό scrub προσώπου (για απομάκρυνση νεκρών κυττάρων και κηλίδων):
Υλικά που θα χρειαστείτε:
5 ασπιρίνες
1 κουταλιά της σούπας από σόδα μαγειρικής και
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού.
Διαδικασία που θα ακολουθήσετε:
Σπάτε πέντε ασπιρίνες μέχρι να γίνουν σκόνη και της ενώνετε με τις δύο κουταλιές της σούπας από στυμμένο χυμό λεμονιού. Σε καθαρό, αμακιγιάριστο πρόσωπο, τρίβετε κάνοντας μασάζ με τα δάχτυλά σας το πρόσωπό σας και, εν συνεχεία, επιτρέπεται στο σπιτικό απολεπιστικό προϊόν προσώπου με ασπιρίνη και λεμόνι να δράσει μόνο του για 15 – 25 λεπτά. Μόλις παρέλθει το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, κάνετε και πάλι ένα μασάζ κυκλικών κινήσεων στο πρόσωπό σας και αφαιρείτε το scrub με κρύο νερό. Απλώνετε στο πρόσωπό σας μία κουταλιά της σούπας από μαγειρική σόδα προκειμένου να εξουδετερωθούν το κιτρικό αλλά και τα υπόλοιπα οξέα που περιέχει το λεμόνι και που δεν είναι καλό να παραμένουν στην επιδερμίδα του προσώπου σας, ειδικά εάν σκοπεύετε να εκτεθείτε στην ηλιακή ακτινοβολία. Ξεπλένετε και πάλι το πρόσωπό μας με κρύο νερό και το σκουπίζετε ταμποναριστά με μία καθαρή πετσέτα. Βάζετε λίγη ποσότητα από την ενυδατική κρέμα προσώπου σας. Επαναλαμβάνετε 2 – 3 φορές τη βδομάδα.
6)Απολέπιση χειλιών
Οι χρήσεις της ασπιρίνης δε θα μπορούσαν να περιορίζονται μόνο στην απολέπιση του προσώπου μας, αντιθέτως αφορούν και στην αποτελεσματική απολέπιση της περιοχής των χειλιών μας. Η απολέπιση των χειλιών είναι υποχρεωτική προκειμένου τα γυναικεία χείλη να παραμένουν πάντοτε μαλακά, απαλά, ζουμερά, χωρίς ξεφλουδίσματα και σκασίματα. Είναι, επίσης, απαραίτητη προς πραγματοποίηση κάθε φορά πριν το βάψιμο με κραγιόν. Πώς θα διατηρήσετε τα χείλη σας ζουμερά, απαλά, απαλλαγμένα από σκασίματα, ξηρότητα και νεκρά κύτταρα χρησιμοποιώντας την ασπιρίνη;
Σπιτικό scrub χειλιών
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 ασπιρίνες
2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη (εάν έχετε καστανή ακόμη καλύτερα)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και
1 κουταλιά της σούπας μέλι.
Διαδικασία που θα ακολουθήσετε:
Σε ένα μπολάκι, λιώνετε σε σκόνη τις δύο ασπιρίνες και προσθέτετε τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το μέλι ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα σε μορφή πάστας. Απλώνετε μία ποσότητα από το σπιτικό σκραμπ στα χείλη σας και τρίβετε με κυκλικές κινήσεις. Μπορείτε, μάλιστα, να τρίψετε τα χείλη σας με την οδοντόβουρτσά σας! Αφήνετε το μείγμα για 10 – 15 λεπτά. Ξεπλένετε χλιαρό νερό. Μπορείτε να εφαρμόζετε το συγκεκριμένο scrub χειλιών 1 – 2 φορές ανά βδομάδα.
7)Λεκέδες στα ρούχα
Η αφαίρεση των λεκέδων που δημιουργούνται από τον ιδρώτα στα λευκά μπλουζάκια και φορέματά μας, καθώς επίσης και άλλων χρωματικά ήπιων λεκέδων στα ασπρόρουχα συγκαταλέγονται στη λίστα με τις 7 καταπληκτικές χρήσεις της ασπιρίνης. Πάμε να δούμε τι πρέπει να κάνετε για να αφαιρείται του λεκέδες αυτούς μετερχόμενες την ασπιρίνη!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
5 ασπιρίνες και
Λίγο νερό από τη βρύση.
Διαδικασία που θα ακολουθήσετε:
Αναμειγνύετε τις ήδη θρυμματισμένες ασπιρίνες με λίγο νεράκι από τη βρύση. Θα βάλετε όσο νερό χρειαστεί ώστε τα θρύμματα από τις πέντε ασπιρίνες να πάρουν μορφή πάστας και πάλι. Τρίβετε το μείγμα αυτό πάνω στα σημεία που έχουν σχηματιστεί οι λεκέδες από τον ιδρώτα και, κατόπιν, το αφήνετε σχεδόν 15 λεπτά της ώρας χωρίς να το πειράζετε. Το βάζετε μετά στο πλυντήριό σας μαζί με τα υπόλοιπα λευκά ρούχα σας για πλύσιμο, στο σύνηθες πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε. Η θετική δράση ως προς τη λεύκανση του ρούχου σας και το εκπληκτικό αποτέλεσμα που η ασπιρίνη έχει επιφέρει θα είναι ορατά αμέσως μετά το πλύσιμο του συγκεκριμένου ρούχου σας!
Αυτές ήταν οι 7 καταπληκτικές χρήσεις της ασπιρίνης που κάθε κοπέλα που περιποιείται τον εαυτό της και κάθε γυναίκα που θέλει να είναι καλή νοικοκυρά χρειάζεται να γνωρίζει πολύ καλά έτσι ώστε να μην επιφορτίζεται με περιττά προϊόντα του εμπορίου, αλλά, παράλληλα, να δύναται να αντιμετωπίζει προβλήματα όπως τα αναφερόμενα στο άρθρο μας. Ελπίζουμε να σας πείσαμε για τις ιδιότητες της ασπιρίνης και να δοκιμάσετε τις εναλλακτικές αυτές χρήσεις της ασπιρίνης κι εσείς!!
Share on :

Διαβάστε επίσης

loading...
Από το Blogger.
 
Copyright © 2015 papatrexas.gr
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah