Χαμός στο Pride Parade στη Θεσσαλονίκη - Άγρια συμπλοκή των ΜΑΤ με μέλη του Ιερού Λόχου (Photo & Video) - papatrexas.gr

Χαμός στο Pride Parade στη Θεσσαλονίκη - Άγρια συμπλοκή των ΜΑΤ με μέλη του Ιερού Λόχου (Photo & Video)

Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017

Χαμός στο Pride Parade στη Θεσσαλονίκη - Άγρια συμπλοκή των ΜΑΤ με μέλη του Ιερού Λόχου (Photo & Video)
Ένταση μεταξύ ακροδεξιών του Ιερού Λόχου και δυνάμεων των ΜΑΤ σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης,
κατά τη διάρκεια της παρέλασης του 6ου Thessaloniki Pride.
Τα μέλη του Ιερού Λόχου έστησαν οδοφράγματα στο δρόμο προκειμένου να εμποδίσουν την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ προκειμένου να απομακρύνουν τους διαδηλωτές και όταν τα μέλη του Ιερού Λόχου αρνήθηκαν να αποχωρήσουν, οι αστυνομικές δυνάμεις τους απομάκρυναν με τις ασπίδες τους ενώ έκαναν και περιορισμένη χρήση χημικών.

AdTech Ad

Στον αντίποδα των επεισοδίων, ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος έδειξε όπως κάθε χρόνο τη στήριξη του στο Thessaloniki Pride, συμμετέχοντας και αυτός με την σειρά του στην πολύχρωμη παρέλαση και περπατώντας μάλιστα στην κεφαλή της πορείας του Φεστιβάλ.
Το 6ο Thessaloniki Pride τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και με σύνθημα «Έλα όπως είσαι» διήρκησε τέσσερις ημέρες με αποκορύφωμα τη μεγάλη παρέλαση του Σαββάτου που ξεκίνησε νωρίτερα, από τον Λευκό Πύργο.
Δείτε τα βίντεο:

Share on :

Διαβάστε επίσης

loading...
Από το Blogger.
 
Copyright © 2015 papatrexas.gr
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah