Αντιγηραντική σοκολάτα – Σπιτική μάσκα προσώπου - papatrexas.gr

Αντιγηραντική σοκολάτα – Σπιτική μάσκα προσώπου

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

αντιγηραντική σοκολάτα
Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Cambridge έχουν δημιουργήσει εδώ και αρκετό καιρό
(στη χώρα μας η είδηση έφτασε μόλις πριν από ένα έτος περίπου) την αντιγηραντική σοκολάτα, τη σοκολάτα δηλαδή που δύναται να προσφέρει αντιγήρανση και να κάνει το πρόσωπο των γυναικών να μοιάζει κατά πολύ νεότερο.

Η αντιγηραντική σοκολάτα και συλλήβδην το γεγονός ότι μία σοκολάτα μπορεί να έχει τέτοιες ιδιότητες ασφαλώς και μας ξενίζει, μας παραξενεύει, ενώ συγχρόνως μας κινεί την περιέργεια που συνάδει με την καθολική γυναικεία επιθυμία για δοκιμή της, έτσι ώστε να διαπιστωθεί εάν πράγματι έχει τα αποτελέσματα που υπόσχεται, εάν δηλαδή πράγματι πρόκειται για μία αντιγηραντική σοκολάτα και όχι για κάποιο ψεύδος, κάποια απάτη, ένα τέχνασμα.
Τι ακριβώς είναι αυτή η αντιγηραντική σοκολάτα;

Η αντιγηραντική σοκολάτα, την οποία όπως προαναφέραμε εφηύραν ή, καλύτερα, να πούμε πως δημιούργησαν, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του γνωστού σε όλες μας πανεπιστημίου του Cambridge.
Αυτό που έκαναν, λοιπόν, σε γενικές γραμμές (μιας που εμείς δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε όλη την πορεία των πειραματικών σχεδιασμών και προσπαθειών τους), ήταν να συνδυάσουν στο συγκεκριμένο γλύκισμα 3 πράγματα, 3 δράσεις για την ακρίβεια:

Αντιοξειδωτικές ιδιότητες της σοκολάτας, οι οποίες είναι διαπιστωμένο πως είναι πανίσχυρες
Την ουσία που ονομάζεται ασταξανθίνη και η οποία έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες
Και την φλαβανόλη, που μειώνει την χοληστερόλη, συγκεκριμένα την κακή χοληστερόλη· η τελευταία (η «κακή» χοληστερόλη) είναι εκείνη που ευθύνεται κατά κύριο λόγο για την εμφάνιση και το σχηματισμό των ρυτίδων στο γυναικείο αλλά και στο ανδρικό πρόσωπο.

Μετά από πάμπολλες προσπάθειες και ανασχηματισμούς και έπειτα από πολυάριθμες πειραματικές έρευνες, απεδείχθη πριν από περίπου ενάμισι χρόνο ότι η αντιγηραντική σοκολάτα που επιχείρησαν να παρασκευάσουν ήταν πράγματι μία αντιγηραντική σοκολάτα, μία σοκολάτα που εκτός από γλύκισμα και «πειρασμό» σε στιγμές… «υπογλυκαιμίας» των γυναικών (!!), συνιστά και έναν επίσης γλυκό πειρασμό όσον αφορά στην αντιγηραντική της δράση.

Η εν λόγω αντιγηραντική σοκολάτα έλαβε το όνομα «Esthechoc», ονομασία που αποτελεί προφανώς ακρωνύμιο δύο λέξεων (της λέξης αισθητικός και της λέξης σοκολάτα = αισθητική σοκολάτα, με την έννοια της αντιγηραντικής σοκολάτας). Μπορείτε, φυσικά, να αναζητήσετε σε διάφορες ηλεκτρονικές – διαδικτυακές πηγές περισσότερες πληροφορίες για την αντιγηραντική σοκολάτα των πανεπιστημιακών του Cambridge.
Αυτά που έχουμε ακόμη εμείς για να σας πληροφορήσουμε είναι ότι:
Η συγκεκριμένη αντιγηραντική σοκολάτα βελτιώνει (ή μάλλον βελτιστοποιεί) τη φυσιολογία του γυναικείου δέρματος.

Έχει την ικανότητα/ δυνατότητα να επαναφέρει τους βιοδείκτες των γυναικών που βρίσκονται σε μία ηλικία γύρω στα 50 με 60 χρόνια, στα επίπεδα που έχουν οι δερματικοί βιοδείκτες των γυναικών ηλικίας 20 με 30 χρόνων.
Διατίθεται στο εμπόριο σε μικρές συσκευασίες των 7,5 γραμμαρίων η καθεμία.
Για κάθε αντιγηραντική σοκολάτα, οι θερμίδες είναι 38, δηλαδή σε 7,5 γραμμάρια σοκολάτας αντιστοιχούν 38 θερμίδες.

Η τιμή στην οποία πωλείται η αντιγηραντική σοκολάτα είναι απροσδιόριστη, κάτι που ίσως να ανησυχεί κάποια από εμάς που θα θέλει να τη δοκιμάσει…
Τώρα, για όσες μπορέσουν και εντοπίσουν κάποιο σημείο πώλησης της εν λόγω σοκολάτας και εν τέλει δεν προβούν στην αγορά της εξαιτίας της τιμής της (μιλάμε δηλαδή στην περίπτωση που η αντιγηραντική σοκολάτα αυτή πωλείται σε υψηλή τιμή), τότε έχουμε μία δεύτερη λύση, ίσως εξίσου θαυματουργή όσον αφορά στην αντιγήρανση του προσώπου. Πρόκειται για μία μάσκα προσώπου που επικεντρώνεται κατά κύριο λόγο στη σοκολάτα, γι’ αυτό κι εμείς πολύ εύλογα θα χαρακτηρίσουμε την τελευταία ως αντιγηραντική σοκολάτα! Έχουμε, λοιπόν, και λέμε…
Αντιγηραντική σοκολάτα – Η καλύτερη αντιγηραντική και ενυδατική σπιτική μάσκα προσώπου!
Η ακόλουθη μάσκα προσώπου πρόκειται για μία μάσκα αντιγήρανσης και συγχρόνως βαθιάς ενυδάτωσης του γυναικείου προσώπου. Είναι ασφαλώς εντελώς αγνή και φυσική μάσκα προσώπου, αφού φτιάχνεται από υλικά σπιτικά.

Η μαύρη σοκολάτα (η επονομαζόμενη από εμάς και ως «αντιγηραντική σοκολάτα»!) είναι αυτή που προσφέρει στο πρόσωπό μας την άπλετη αντιγηραντική της δράση, αφού εγγυάται την απόκτηση νεανικής επιδερμίδας, ενώ παράλληλα τα υπόλοιπα υλικά που περιλαμβάνονται στη συγκεκριμένη μάσκα προσώπου (το μέλι, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο) είναι αυτά που φέρουν την ευθύνη για την εις βάθος ενυδάτωση της επιδερμίδας μας.
Υλικά που χρειάζονται για τη σπιτική αντιγηραντική – ενυδατική μάσκα προσώπου:
¼ μαύρης σοκολάτας· αναζητήστε μία μαύρη σοκολάτα που να έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο ,
1 και ½ κουταλάκι του γλυκού μέλι ή σχεδόν 1 κουταλιά της σούπας μέλι (εάν σας είναι ευκολότερη η μέτρηση του μελιού με ένα κουτάλι σχετικά μεγαλύτερο από το μικρό κουτάλι του γλυκού) ,
1 κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι και
½ κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο.
Διαδικασία παρασκευής που θα πρέπει να ακολουθήσετε για να φτιάξετε την εν λόγω μάσκα:
Πρώτα – πρώτα, λιώνετε τη μαύρη σοκολάτα είτε σιγά – σιγά σε χαμηλή φωτιά, είτε καλύτερα σε μπεν μαρί (για τις νεαρές φίλες μας που ίσως να μην το ξέρουν, μπεν μαρί σημαίνει να βάλετε ένα κατσαρολάκι ή το μπρίκι γεμισμένο έως τη μέση με νερό που θα βράζει και από πάνω να ακουμπήσετε ένα μπολ που θα βάλετε μέσα τη μαύρη σοκολάτα και αυτή θα λιώνει).
Μόλις η μαύρη σοκολάτα γίνει εντελώς ρευστή, τότε την αποσύρετε από τη φωτιά για λίγο, μέχρι να αρχίσει να κρυώνει.

Ρίχνετε το μέλι στην ποσότητα που αναγράφεται στα υλικά.
Ρίχνετε το γιαούρτι επίσης στην αναγραφόμενη ποσότητα.
Και προσθέτετε αμέσως το ελάχιστο ελαιόλαδο που προαναφέραμε στα υλικά.
Με ένα κουτάλι από τα ήδη χρησιμοποιηθέντα, ανακατεύετε πολύ πολύ καλά το μείγμα με τα 4 υλικά σας (μαύρη σοκολάτα, μέλι, γιαούρτι και ελαιόλαδο), έως ότου το μείγμα σας αυτό ομογενοποιηθεί, μέχρι δηλαδή τα 4 υλικά να γίνουν σαν ένα.
Στην περίπτωση που θεωρήσετε ότι το μείγμα που προέκυψε είναι πολύ ρευστό και δεν μπορείτε με τίποτα να το χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να προσθέσετε 1 με 2 το πολύ κουταλάκια του γλυκού από ιδιαιτέρως ψιλές νιφάδες βρώμης, να ανακατέψετε ξανά πολύ καλά, και, με αυτόν τον τρόπο, το μείγμα σας θα γίνει πιο παχύρευστο και συνεπώς η μάσκα προσώπου με την αντιγηραντική σοκολάτα περισσότερο εύχρηστη.

Τρόπος εφαρμογής και αφαίρεσης της σπιτικής αντιγηραντικής – ενυδατικής μάσκας προσώπου:
Εφόσον η σπιτική μάσκα προσώπου είναι έτοιμη σύμφωνα με τα παραπάνω βήματα παρασκευής της, έχει έρθει πλέον η ώρα για να τη χρησιμοποιήσετε! Καταρχάς, είναι απαραίτητο πρώτα να έχετε πλύνει το πρόσωπό σας, χρησιμοποιώντας κάποιο ήπιο προϊόν καθαρισμού προσώπου (ΟΧΙ peeling για απολέπιση δηλαδή) ή απλώς ένα σαπούνι – ακόμα και το κλασικό πράσινο σαπούνι. Πάντοτε εννοείται το άφθονο χλιαρό νεράκι.

Εν συνεχεία, αφού το πρόσωπό σας είναι πλέον καθαρό και απαλλαγμένο από ίχνη μακιγιάζ ή βρωμιάς, μπορείτε να απλώσετε τη μάσκα προσώπου. Προαιρετικά, είναι δυνατό να καλύψετε και την περιοχή των χειλιών σας, αφού τα υλικά αυτά θα κάνουν και τα χείλη σας πιο απαλά. Το βασικό, βέβαια, είναι να απλώσετε πολύ καλά το μείγμα σε όλο το πρόσωπό σας (φυσικά στα κινητά βλέφαρα ΔΕ βάζετε τη μάσκα), καθώς επίσης και το λαιμό σας – εάν το θέλετε – διότι και εκεί εμφανίζονται ενοχλητικές ρυτίδες.

Αφήνετε την αντιγηραντική σοκολάτα και γενικότερα τη σπιτική μάσκα αυτή να δράσει για τουλάχιστον 15 – 20 λεπτά της ώρας. Θα δείτε ότι σταδιακά θα απορροφάται από την επιδερμίδας σας, πράγμα που είναι και το ζητούμενό μας.
Τέλος, ξεπλένετε πολύ καλά το πρόσωπό σας (και το λαιμό σας, εάν έχετε αλείψει κι εκεί τη σπιτική μάσκα με την αντιγηραντική σοκολάτα), με δροσερό νερό από τη βρύση.
Share on :

Διαβάστε επίσης

loading...
Από το Blogger.
 
Copyright © 2015 papatrexas.gr
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah