Ένα ''μυστικό'' πανέμορφο ψαροχώρι της Πελοποννήσου, μια ανάσα από το Πόρτο Χέλι περιμένει να το εξερευνήσετε! (PHOTOS) - papatrexas.gr

Ένα ''μυστικό'' πανέμορφο ψαροχώρι της Πελοποννήσου, μια ανάσα από το Πόρτο Χέλι περιμένει να το εξερευνήσετε! (PHOTOS)

Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016

Ένα ''μυστικό'' πανέμορφο ψαροχώρι της Πελοποννήσου, μια ανάσα από το Πόρτο Χέλι περιμένει να το εξερευνήσετε! (PHOTOS)
Αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε το Ναύπλιο, την Ερμιονίδα ή το Πόρτο Χέλι μην παραλείψετε να περάσετε από την Κοιλάδα.


Ένα πανέμορφο ψαροχώρι, κρυμμένο απέναντι από το ιδιωτικό νησάκι Κορωνίς, σε απόσταση μόλις 3 χιλιόμετρα από το Κρανίδι, βρίσκεται η Κοιλάδα.

Από τα πλέον ήσυχα μέρη της περιοχής, φημίζεται για τις ψαροταβέρνες της και την ηρεμία.

Η Κοιλάδα βρίσκεται δυτικά του Κρανιδίου, αποτελώντας επίνειο της γειτονικής πόλης. Χαρακτηριστικό του χωριού είναι τα παραδοσιακά ναυπηγία που κατασκευάζουν ακόμα ξύλινα σκαριά - πολλοί τα θεωρούν ως τα καλύτερα στην Ελλάδα.Κοντά στον οικισμό υπάρχουν πολλές παραλίες, όπου το καλοκαίρι μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας.

Απέναντι από το λιμάνι σε έναν όρμο βρίσκεται το Σπήλαιο Φράχθι, όπου έχουν βρεθεί τα σημαντικότερα προϊστορικά ευρήματα στον ελλαδικό χώρο. Από τα παλαιοντολογικά ευρήματα που έχουν βρεθεί, προκύπτει ότι το σπήλαιο κατοικήθηκε το δεύτερο μισό της παλαιολιθικής περιόδου (23000 έως 8000 π.Χ.), στη μεσολιθική περίοδο (8000 έως 7000 π.Χ.) και στη νεότερη νεολιθική περίοδο (4000 έω5 3000 π.Χ.)Κάθε καλοκαίρι στο χωριό οργανώνεται η γιορτή του Ψαρά, συγκεντρώνοντας πολύ κόσμο από την γύρω περιοχή και παραθεριστές.Ξεκινώντας από την Κοιλάδα, μπορείτε να περιηγηθείτε σε όλη την Ερμιονίδα, στο Πορτοχέλι, στην Ερμιόνη, στην περιοχή της Χηνίτσας, και στο Σαλάντι, ενώ σε απόσταση 75 περίπου χιλιομέτρων βρίσκεται το Ναύπλιο.
Share on :

Διαβάστε επίσης

loading...
Από το Blogger.
 
Copyright © 2015 papatrexas.gr
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah