Απλά εντυπωσιακή: Η νυχτερινή Αθήνα από ψηλά: Οι εικόνες που μάγεψαν ακόμα και αστροναύτη της NASA! - papatrexas.gr

Απλά εντυπωσιακή: Η νυχτερινή Αθήνα από ψηλά: Οι εικόνες που μάγεψαν ακόμα και αστροναύτη της NASA!

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016

Απλά εντυπωσιακή: Η νυχτερινή Αθήνα από ψηλά: Οι εικόνες που μάγεψαν ακόμα και αστροναύτη της NASA! Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει

Μια από τις ωραιότερες πόλεις του κόσμου σε νυχτερινή λήψη από ύψος 400 χιλιομέτρων. Ο Αμερικανός αστροναύτης Tim Copra εστίασε τον φακό του στην ελληνική πρωτεύουσα,

χαρίζοντας μας μια πανέμορφη εικόνα.

Ο Τεξανός αστροναύτης της NASA, ανά καιρούς γυρνάει τον φακό του σε διάφορες πόλεις του κόσμου, τις οποίες φωτογραφίζει τις νυχτερινές ώρες. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Αθήνας. Το αποτέλεσμα ήταν μια εντυπωσιακή φωτογραφία, ίσως η πιο μακρινή, που περιέχει αποκλειστικά την πρωτεύουσα της Ελλάδας.

«Καληνύχτα Αθήνα, από τον Διαστημικό Σταθμό» έγραψε ο αστροναύτης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, συνοδεύοντας την εικόνα. Τα κίτρινα φώτα της πόλης, ανάμεσα στο μαύρο φόντο της νύχτας, χαρτογραφούν τους μεγαλύτερους δρόμους αλλά και τις πιο ζωντανές περιοχές της, που όπως φαίνεται δεν είναι λίγες.

Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η Αθήνα φωτογραφίζεται από το διάστημα. Στις 12 Ιουλίου του 2015, μια εβδομάδα μετά το δημοψήφισμα, όταν η επικαιρότητα στην Ελλάδα απασχολούσε ολόκληρο τον πλανήτη, τα νέα μας… έφτασαν μέχρι τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ο γνωστός αστροναύτης Scott Kelly, που ήταν ο πρώτος που έμεινε για διάστημα σχεδόν ενός χρόνου εκτός Γης, είχε εκφράσει την συμπαράσταση του στην χώρα μας, μέσω της παρακάτω φωτογραφίας.

Share on :

Διαβάστε επίσης

loading...
Από το Blogger.
 
Copyright © 2015 papatrexas.gr
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah