Ιστορική ημέρα: Η επίσκεψη του Πάπα στη Μυτιλήνη - papatrexas.gr

Ιστορική ημέρα: Η επίσκεψη του Πάπα στη Μυτιλήνη

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016

Ιστορική ημέρα: Η επίσκεψη του Πάπα στη Μυτιλήνη
Στις 9:20 αναμένεται να φτάσει ο πάπας Φραγκίσκος στο νησί της Λέβου που έχει μετατραπεί στο παγκόσμιο πλέον σήμα κατατεθέν της προσφυγικής κρίσης αλλά και της αλληλεγγύης

Στο νησί βρίσκονται ήδη από χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Οι δυο θρησκευτικοί ηγέτες μαζί με τον Ποντίφικα προβαίνουν σε αυτή την κίνηση προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τη παγκόσμια κοινή γνώμη για το προσφυγικό.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης
Το γραφείο του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξέδωσε χθες ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται το πρόγραμμα του ίδιου, αλλά και του πάπά Φραγκίσκου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση το πρόγραμμα έχει ως εξής:
09:00 Άφιξη του Πρωθυπουργού στον Αερολιμένα Μυτιλήνης
09:30 Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στον Αερολιμένα Μυτιλήνης
10:20 Άφιξη του Πάπα Φραγκίσκου στον Αερολιμένα Μυτιλήνης.
Υποδοχή από τον Πρωθυπουργό. Αμέσως μετά τον καλωσορίζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β’. Έπειτα ο Σεβ. Πρόεδρος της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος Φραγκίσκος Παπαμανώλης.
Τελετή υποδοχής. Ανάκρουση εθνικών ύμνων. Παρουσίαση συνοδειών.
10:35 Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πάπα Φραγκίσκο στον Αερολιμένα Μυτιλήνης.
10:50 Αναχώρηση του Πρωθυπουργού για το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Μόρια.
10:55 Αναχώρηση του Πάπα Φραγκίσκου, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου Β’ για το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Μόρια.
11:15 Άφιξη στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόρια.
Υποδοχή από τον Πρωθυπουργό.
Χαιρετισμοί του Πάπα Φραγκίσκου, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου Β’ με πρόσφυγες.
12.25 Ομιλίες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου Β’, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, και του Πάπα Φραγκίσκου.
12.40 Υπογραφή Κοινής Διακήρυξης από τον Πάπα Φραγκίσκο, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο Β’.
12.45 Γεύμα του Πάπα Φραγκίσκου, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου Β’ με πρόσφυγες.
Αναχώρηση Πρωθυπουργού για τον Λιμένα Μυτιλήνης.
13.30 Αναχώρηση του Πάπα Φραγκίσκου, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου Β’ για τον Λιμένα Μυτιλήνης
13.45 Άφιξη του Πάπα Φραγκίσκου, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου Β’ στον Λιμένα Μυτιλήνης.
Ομιλία του Πάπα Φραγκίσκου.
Δέηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου Β’, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Πάπα Φραγκίσκου, για τα θύματα των μεταναστευτικών ροών.
Ρίψη στεφάνων στην θάλασσα, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο Β’, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Πάπα Φραγκίσκο, από τη αποβάθρα του Λιμένα Μυτιλήνης.
14:15 Αναχώρηση του Πρωθυπουργού, του Πάπα Φραγκίσκου, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου Β’ τους για τον Αερολιμένα Μυτιλήνης.
14:30 Άφιξη στον Αερολιμένα Μυτιλήνης.
Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’ με την Α.Α. τον Πάπα Φραγκίσκο.
Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Πάπα Φραγκίσκο.
Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πάπα Φραγκίσκο.
15:00 Χαιρετισμός του Πάπα Φραγκίσκου από τα μέλη των συνοδειών και εν συνεχεία από τον Σεβ. Πρόεδρο της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος Φραγκίσκο Παπαμανώλη. Έπειτα, τον αποχαιρετούν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β’ και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Ο Πρωθυπουργός προπέμπει τον Πάπα Φραγκίσκο στο αεροσκάφος.
15:15 Αναχώρηση του Πάπα Φραγκίσκου.
Τουλάχιστον τετρακόσιοι δημοσιογράφοι στη Λέσβο 
Η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου, του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στη Λέσβο έχει προκαλέσει ήδη το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Τετρακόσιοι, ίσως και πεντακόσιοι μέχρι το βράδυ, δημοσιογράφοι από Ελλάδα και εξωτερικό θα φτάσουν στο αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης» της Μυτιλήνης για να καλύψουν το παγκόσμιο γεγονός.
Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας 
Οπως είναι αναμενόμενο, το νησί θα μετατραπεί σε φρούριο για την επίσκεψη του Ποντίφικα. Εκτός από την ασφάλεια του Βατικανού, που βρίσκεται στο νησί από τη Δευτέρα, χθες έφτασαν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ από την Αθήνα, καθώς και ειδικό κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
Στο ίδιο βαν Πάπας, Αρχιεπίσκοπος, Πατριάρχης
Όλοι μαζί θα επιβιβαστούν σε ένα βαν και θα κινηθούν προς το hotspot της Μόριας. Το ειδικό όχημα, που έρχεται από τη Ρώμη, θα μεταφέρει τους τρεις θρησκευτικούς ηγέτες μαζί με τους διερμηνείς και τους άνδρες που φροντίζουν για την ασφάλειά τους. Το όχημα θα έχει και κάμεραμαν για να μεταδίδει την τηλεοπτική εικόνα σε όλα τα διεθνή δίκτυα που θα καλύπτουν ζωντανά την επίσκεψη.
Η επίσκεψη στο hotspot της Μόριας
Στο hotspot της Μόριας θα συναντηθούν, θα συζητήσουν και θα συμφάγουν με πρόσφυγες και μετανάστες. Μέσα στο hotspot θα συνυπογράφψουν μια διακήρυξη προς την παγκόσμια κοινότητα για την προσφυγική κρίση.
Share on :

Διαβάστε επίσης

loading...
Από το Blogger.
 
Copyright © 2015 papatrexas.gr
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah