Αυστραλία: Μυστηριώδες σύννεφο προκάλεσε σάλο - papatrexas.gr

Αυστραλία: Μυστηριώδες σύννεφο προκάλεσε σάλο

Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016

Αυστραλία: Μυστηριώδες σύννεφο προκάλεσε σάλο


Οι κάτοικοι της πόλης Πέρθ, πρωτεύουσας της Δυτικής Αυστραλίας, ξύπνησαν παρατηρώντας ένα παράξενο θέαμα το πρωϊνό της 7ης Οκτωβρίου
Ένας «μυστηριώδες» σχηματισμός νεφών έδωσε την αφορμή για πολλές ερμηνείες, όπως «έξω από αυτόν τον κόσμο», ακόμα και ώς ΑΤΙΑ!
Ο ασυνήθιστος σχηματισμός των νεφών προξένησε αμηχανία και στους ειδικούς, με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, να χρειάζεται κάποιο χρόνο για να ερευνήσει, τι το παράξενο φαινόμενο μπορεί να είναι, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδος dailytelegraph
Τελικώς οι εμπειρογνώμονες στο Γραφείο Μετεωρολογίας επιβεβαίωσαν κάτι που είχαν υποψιαστεί από την αρχή. Στην πραγματικότητα το φαινόμενο ονομάζεται Fallstreak Cloud η Punch hole cloud, δηλαδή απλώς στα ελληνικά «Οπές νεφών», οι οποίες σχηματίζονται όταν η θερμοκρασία του νερού στα σύννεφα είναι κάτω από το μηδέν, αλλά το νερό δεν έχει παγώσει ακόμη λόγω της έλλειψης σωματιδίων πάγου. Όταν ένα μέρος του νερού αρχίσει να παγώνει τότε πυροδοτείται μια αλυσιδωτή αντίδραση που προκαλεί την δημιουργία υδρατμών που σιγά σιγά πέφτουν στη γη. Αυτό συχνά αφήνει ένα μεγάλο, συχνά κυκλικό, κενό στο σύννεφο.
Σύμφωνα με το γραφείο του Neil Bennett, επικεφαλής του γραφείου Μετεωρολογίας τα σύννεφα – που βρίσκονταν πάνω από το αεροδρόμιο του Πέρθ – περιείχαν σωματίδια με πολύ κρύο νερό, κάτι που προκάλεσε – αυτό το σπάνιο κατ” άλλα – φαινόμενο.
Ο Κ Bennett δήλωσε τέλος. ότι «Δεν συμβαίνουν συχνά, έτσι δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι αυτό είναι που προκαλεί τελικώς την μεγάλη αναταραχή».
Δείτε τις Φωτογραφίες:


Share on :

Διαβάστε επίσης

loading...
Από το Blogger.
 
Copyright © 2015 papatrexas.gr
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah