Δημοψήφισμα 2015: Τι θα γίνει με τις Ελληνικές τράπεζες - papatrexas.gr

Δημοψήφισμα 2015: Τι θα γίνει με τις Ελληνικές τράπεζες

Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015

Δημοψήφισμα 2015: Τι θα γίνει με τις Ελληνικές τράπεζες
Το Eurogroup, ο Μάριο Ντράγκι, αλλά και η συμπεριφορά των καταθετών κρατούν τα κλειδιά για τις ελληνικές τράπεζες μετά την πρόταση του δημοψηφίσματος.

Μέχρι στιγμής τα ΑΤΜ των ελληνικών τραπεζών λειτουργούν κανονικά και δεν παρατηρούνται μεγάλες ουρές, ενώ η κίνηση θα ήταν αυξημένη έτσι και αλλιώς καθώς μπήκαν οι συντάξεις το απόγευμα της Παρασκευής.
Τη συνέχιση της παροχής ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες αναμένεται να ζητήσουν από τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνάντηση που θα έχουν μαζί του στη Φρανκφούρτη, προκειμένου να τον ενημερώσουν για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ θα έχει έκτακτη τηλεδιάσκεψη την Κυριακή το πρωί και βασικό θέμα αναμένεται να είναι το εάν θα συνεχισθεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA) ή όχι.
Μέχρι σήμερα έχει δοθεί ρευστότητα 90 δισ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες από τον ELA.
Ο πρωθυπουργός μίλησε με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και όπως ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έδειξε μεγάλη κατανόηση στην απόφαση για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Κρίσιμο είναι και το σημερινό Eurogroup, καθώς ενδέχεται να συζητηθούν μέτρα για τις τράπεζες, όπως αναφέρουν ξένα media. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι υπουργοί οικονομικών στις Βρυξέλλες θα συζητήσουν εναλλακτικές προτάσεις για περισσότερη βοήθεια προς την Ελλάδα όπως επίσης και το θέμα της επιβολής κεφαλαιακών ελέγχων.
Share on :

Διαβάστε επίσης

loading...
Από το Blogger.
 
Copyright © 2015 papatrexas.gr
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah